🚚 Livrare din stoc in 24-48H ⭐ Peste 249 lei ai TRANSPORT GRATUIT!

Cosul tau

Mergeti în vacanță cu copiii? 5 sfaturi de la părinți ca vacanța de vară să fie una reușită

Vacantele cu copiii. Acum, dacă e sa vorbim despre ele, dragi părinți, cred că niciunul dintre noi nu știam înainte de a face copii cum arată și cum sunt de fapt vacantele cu copiii! Acele vacante in care parcă te întorci mai obosit decât te-ai dus, in care nu prea simți că te-ai relaxat, în care ai alergat și ai fost pe faza în toate părțile și direcțiile și în care... a fost, totuși, incredibil de frumos! De ce spun asta? Pentru că avem ocazia să vedem bucuria copiilor noștri. Vedem cum experimentează lucruri și spații noi. Vedem cum noul devine și pentru ei surprinzător. Ne bucurăm, nu avem cum să nu o facem. Desigur, vacanțele vin și ele cu greutățile lor: drumul complicat și obositor uneori, nerăbdarea copiilor, agitația noastră, a părinților, vrând-nevrând, vacanțele ne încearcă destul de mult stările și emoțiile. Iar ca să nu trecem de la extaz la disperare, iată câteva lucruri pe care noi ca familie încercăm să le respectăm. Toate acestea reprezintă experiența noastră ca familie și sunt pur și simplu sfaturi călduroase care sperăm și credem că vor funcționa și pentru voi!

1. Niciodată nu plecăm la drum nervoși, supărați sau obosiți!

Aceasta as putea spune că este cea mai importantă regula pentru noi. Înainte de orice drum, incercam din răsputeri să nu fim supărați, să nu plecam certați, să nu ne îngreunăm cu emoții negative. Am observat și am experimentat chiar noi că atunci când se întâmplă așa, copiii absorb mult, foarte mult din stările noastre și prin urmare atmosfera devine apăsătoare, drumul este mai greu pentru fiecare dintre noi și în final ajungem sa nu ne bucurăm de clipele vacantei așa cum trebuie. Până la urma urmei, drumul este parte din vacanta și ar trebui sa ne bucurăm și de el, nu sa fim agitați și nervoși, așa că haideți să ne impunem ca înainte să plecăm cu mașina, cu trenul sau cu avionul, toate supărările să rămână acasă, dacă se poate, direct la coșul de gunoi 🙂

2. Alegem destinații unde într-adevăr se pot bucura și copiii, dar nu schimbam drastic rutina de acasă

Încercăm mereu ca înainte să plecăm fie la mare, la munte, în afara țării, chiar și la bunici, să ne asigurăm, pe cât posibil, că dispunem de un mediu confortabil pentru toți membri familiei, mai ales pentru cei mici. Ne asigurăm că vom avea acces la o mâncare sănătoasă, proaspătă și de încredere, că cei mici vor avea și ei activități atractive și distractive la care să participe și mereu am încercat să fac cât de cât un program și un itinerariu. Știu că sună puțin SF, mai ales că viața noastră, a părinților, de multe ori este un haos și nu mai știm pe unde sa o apucăm și încotro, însă o să vedeți că este de ajuns să luați un pix și o hârtie și să vă imaginați mediul ideal de vacanță. După care începeți să faceți liniuțe și să le bifați. Aici includem desigur și rutina. Ok, se poate în anumite zile să sărim somnul de prânz al copilului sau sa întârziem cu o oră somnul, însă daca știți că cel mic devine iritat, obosit, încercați sa mențineți rutina de acasă. De multe ori nu dăm atenție atât de mult acestui aspect, însă o să vedeți că dacă le creați întocmai acel confort de acasă, cu aceleași ore, aerul de vacanță devine și el mai plăcut și mai confortabil pentru ei!

 3. Nu vă creați așteptări. Atunci se întâmplă... MAGIA!

Îmi amintesc și acum prima oara când am mers în vacanță cu copilașul nostru, avea cam 6 luni. Deja mă vedeam cum stau pe șezlong cu limonada în mână și mă prăjesc la soare, iar el stă și doarme la umbră pe plajă. Scenariul minunat, demn de orice reclamă, doar că ce sa vezi? Nu a fost deloc așa! Copilașul voia să exploreze, să guste din nisip, din apa mării, din alge, din scoici, așa că am făcut un mic maraton pe plaja în fiecare zi. Nici măcar nu am slăbit, că de supărare și oboseală, mâncam de toate de la bufetul all-inclusive! Așa că, dragi părinți, cel mai bine cred că este să nu ne setăm așteptări, de orice fel. Îmi amintesc și acum că cele mai frumoase și mai reușite vacanțe au fost acelea în care deși aveam planul făcut pe trei zile, unde și ce să vedem, nu mi-am lăsat entuziasmul să mă inunde, am zis că om ajunge și om vedea. Culmea a fost că în acele trei zile, cu copilaș cu tot, am văzut cât în șapte și am făcut ce ne-a poftit inima și cheful, pentru că toate s-au legat minunat!

4. Luați-vă de acasă jucăriile preferate sau încercați să aduceți jucării noi (însă tot de acasă!)

Știm cu toții ce sunt tarebele cu jucării din vacanță și cât ne doar gura și portofelul (după caz!) să avem de-a face cu ele când copilașul insistă în vacanță că vrea și aia și aia și aia și cealaltă. Bun, până aici. Dar cum ar fi să ne luăm cu noi, de acasă, jucăriile preferate? Sau niste jucării noi, de care copilașii noștri nu ar ști, însă care ne-ar putea fi reale ajutoare la drum? Un fel de util, practic și distractiv în același timp? 

Drumul spre destinație e prea lung și copilașul întreabă întruna maaaaami, cât mai avem?

Ei bine, apelează la caiețelul magic!

✅Pliabil, încape într-o geantă mică

✅Ușor de transportat

✅Copilașul colorează cu apă doar, fără murdărie, fără acuarele

✅Caietul magic se usucă în 3 minute, joaca o ia de la capăt, copilașul nu se plictisește!

✅După ce este colorat, copiii descoperă un curcubeu, astfel pot învăța culorile primare, în cazul copilașilor mai mici, dar pot și să învețe să scrie literele și cifrele, în cazul copilașilor mai mari.

O altă jucărie care pe noi ne-a salvat în vacanțe este covorașul magic. Funcționează pe același sistem, cu apă doar și este perfect pentru joacă mai ales daca aveți mai mulți copii! Este spațios, încăpător, iar copiii pot desena orice le trece prin imaginație! Covorașul vine la set cu modele pentru desenat, dar și cu un șablon cu forme geometrice! Creativ și educativ, îl țin ocupat pe copilaș în momentele de pauză din vacanță, la cazare sau chiar și pe plajă!

Copiii noștri s-au super distrat turnând apă cu găletușa pe covoraș și văzând cum se colorează în toate culorile! Apoi, se întâmpla magia! Covorașul se usca imediat la soare, iar el desenau din nou și din nou pe el!

O altă variantă de jucării care încap într-o geantă de mamă și care pe noi ne-au ajutat foarte mult în vacanțe, mai ales la restaurante, când se așteaptă mâncarea (știm cu toții cât de înfometați sunt copiii, vai de mine, zici că doar în vacanță le dăm de mâncare!) sunt cărticelele de colorat cu apă, care la fel, nu fac deloc mizerie și mai mult, sunt reutilizabile, funcționând după același sistem de uscare. Pe site puteți găsi cărticele de colorat cu apă din toate domeniile atractive pentru cei mici: lumea animalelor sălbatice, animale marine, dinozauri, vehicule și mijloace de transport. Sunt genul de jucării de la care puteți construi povești și puteți dezvolta limbajul, jucării creative și educative în același timp, iar cel mic va fi încântat să îl surprindeți cu ceva nou!

5. Familie fericită= vacanță reușită

Aici cred că deja știți care este ingredientul principal. Până la urmă, nu contează câte muzee sau plaje ați bifat. Nu contează că nu ați apucat să vedeți acea atracție turistică. Copiii sunt mici doar acum. Bucurați-vă de ei, de vacanță împreună. Nu pot să vă promit că o să aveți voi timp și tinerețe și chef să le faceți singuri pe la vreo 50 de ani, dar ce știu cu siguranță este că fix pe la vârsta aia, o să vă cam ia pe sus valul de dor și o să dați buzna în cutia de amintiri. O să vă uitați cum se jucau în nisip, cum au plâns prima oară când au simțit marea și abia atunci o sa realizați că poate ați fi putut să vă bucurați puțin mai mult... Că în fond, nu conta destinația, ci că erați împreună cu cei dragi, cu oamenii voștri mult iubiți.